hits

Matoppskrifter

Smulteringer til jul

I dag har vi bakt smulteringen, tradisjonen tro.

Lefsebaking

I dag har vi bakt lefser, nam!

Varmt nybakt brød

I dag bakte samboeren min noen veldig gode brød. Det er jo så godt med varmt, nybakt brød.

Honningboller

50 g gjær, 150 g smør, 5 dl melk, 1 1/2 dl honning, 1 ts salt, ca 1 kg hvetemel. Stekes på 225 grader i ca 8-10 min.

Eplekake

125 g smør eller margarin125 g sukker125 g hvetemel1 ts bakepulver2 egg3-4 epler2 ss sukker1/2 ts kanelHa alt det tørre i bakebollen, og smuldre det sammen med smøret. Ha eggene oppi en liten bolle...

Pepperkaker

250 g sukker, 2dl lys sirup, 1ss kanel, 1/2 ss malt ingefær, 1/4 ss nellik, 250 g smør, 1 ss natron, 2 egg, 650-800 g mel. Stekes på 220 grader i ca 8 min.

Hjemmelaget jordbærsyltetøy

Brune pinner

Brune pinner er noe av det beste jeg vet av kaker i jula. Skal prøve å bake noen flere kaker før jul, men skal ikke bake for mye. Blir bare masse kaker man spiser bare for å spise og det er nok fet...

Gløggoppskrift

Hjemmelaget multesyltetøy

1 kg multer. 250 g sukker. 1 ts vaniljesukker. Visste du at de første norgesglassene ble produsert av Hadeland glassverk i 1902. De ble produsert frem til slutten av 1970- tallet og er fremdeles v...

Kantareller

For å lage en god soppstuving, trenger du bare litt fløte eller creme fraiche mot slutten av stekingen, og evt litt salt og pepper for å bevare den gode og spesielle kantarellsmaken. Stek soppen i ...

Brune pinner

200 g smør200 g sukker1 eggeplomme1 ss lys sirup1/2 ts kanel 1 ts vaniljesukker1 ts natronca 300 g mel 1 dl perslesukker1 dl hakkede mandler Rør sammen sukker og smør. Bland i resten av ingrediens...

Sara Bernard

Bunn:3 eggehvitter25 g splenda/natreen 250 g finmalte mandlerStivpisk egehvittene og tilsett splenda og så mandler. Sett deigen på bakepappir med en teskje. Stek på 160 grader i ca. 10 min. Avkjøl....

Hjemmelaget marmelade

Du trenger: 4 appelsiner2 sitroner1, 5 l vann2 kg sukkerDel opp appelsiner og sitron. Ha i en kjele med 1,5 liter vann, kokes i 30 min. La dette stå til neste dag. Ha så i 2 kg sukker og la dette k...